Media

Floor Vos wint CH Groningen met bijna 70%: ‘Hij doet alles voor me’ 

www.horses.nl

Met een dik persoonlijk record van 69,85% won Floor Vos vanmorgen het ZZ-Zwaar op het Stadspark in Groningen. Daarvoor zadelde ze de achtjarige Armani-zoon Fine-Tuned DFV, waarmee ze in februari dit jaar haar debuut in deze klasse maakte. In de Prix St. Georges werd het hoogste percentage bij elkaar gereden door Ellen Wynia en Chakakahn (v. Sir Donnerhall I).

“Mijn proef ging echt super fijn en we konden mee mooi foutloos rondrijden”, begint Floor Vos enthousiast aan haar verhaal. “Fine-Tuned raakt steeds meer bevestigd in de series en daar scoorden we ook hoge cijfers op. Hij mag nog aan kracht winnen in het drafgedeelte, maar ook dat gaat steeds beter.”

Goed verder ontwikkeld

De amazone bracht de donkerbruine ruin pas vijf keer eerder uit op dit niveau en nam onlangs deel aan het Nederlands kampioenschap, waar de combinatie achtste werd in de kleine finale. “De laatste weten voor en na het NK heeft hij zich een stuk verder ontwikkeld en dat kon ik nu laten zien in de proef, waardoor de scores ook weer hoger uitkwamen.”

‘Hij doet alles voor me’

Vos prijst haar geweldige paard om zijn super instelling. “Een beter karakter dan dat van hem zou ik me niet kunnen wensen. Hij is echt mijn maatje en doet alles voor me. We hebben alle klassen doorlopen en het doel is om uiteindelijk Grand Prix te starten. Zo waren we vorige week spelenderwijs al wat bezig met het hogere werk en spring hij zo vier eners. Ook toont hij aanleg voor de piaffe en passage”, aldus Vos.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Floor Vos M2 kampioen op Hippiade met Indiana-Linda DFV.

www.stegen.net 02-09-2018 – Floor Vos werd zaterdag bij de Hippiade in Ermelo KNHS-kampioen in het M2. De amazone uit Valthe bouwde met Indiana-Linda DFV een ruime voorsprong op. Dinja van Liere werd kampioen in het ZZ-licht, Floor van Kempen won het Z2.

Floor Vos was met haar titel in het M2 de beste Noordelijke amazone op het KNHS-kampioenschap. Ze won vrijdag al de proef en was ook in de finale een klasse apart. Met een score van 68,278% stond Vos op eenzame hoogte. Reservekampioene Mariëlle Oomen (Haghorst) kwam met Jilz tot een resultaat van 66,722%.

Floor Vos
Floor Vos werd met Indiana-Linda DFV M2-kampioen op de Hippiade.
 RICK EIBERGEN

Floor Vos rijdt de 5-jarige merrie Indiana-Linda DFV (Charmeur x Wolfgang) nu een jaar. Ze is inmiddels mede-eigenaar, samen met de fokkers, de familie Karssemeijer. ,,Mijn leerling Estelle Hilbrants heeft haar in de B gereden, daarna heb ik de merrie verder opgepakt.”

Floor: ,,Het is best snel met haar gegaan. Een week voor de selecties in Drenthe zijn we overgestapt naar het M2. Indiana-Linda DFV is een paard met een geweldige instelling. Het is net alsof ze dit al jaren doet!”