Floor regio kampioen klasse M2, regio kampioen klasse Z1 en een 3e prijs in het Z2. Ook leerlingen behalen mooie resultaten!

Na 4 selectiewedstrijden werden op 4 augustus ’18 de regio kampioenschappen verreden in Exloo. Floor kwam in actie met Indiana-Linda DFV in het M2, Happy-Feet DFV in het Z1 en met Go-Girl DFV in het Z2. Deze 3 paarden hadden zich na 2 selectie wedstrijden al ruimschoots geplaatst voor de finale. Ook leerlingen behaalden goede resultaten!

Indiana-Linda DFV liep een hele mooie proef en maakte geen fouten. Het was best even spannend want Floor moest met haar als aller eerste starten en behaalden een score van 65.417%. Niet zo hoog om al zeker te zijn van een podium plaats. Maar ze wisten ruim bovenaan te blijven en stonden 2% los van nummer 2. Indiana-Linda DFV werd KAMPIOEN en heeft zich daarmee geplaatst voor het NK in Ermelo in het weekend van 31 augustus en 1 september. Floor besloot net voor de selecties de overstap te maken van het M1 naar het M2, ontzettend knap hoe de 5 jarige Indiana-Linda DFV dit heeft opgepakt en al zulke mooie proeven weet te lopen op dit niveau.

De 6 jarige Happy-Feet DFV wist alle selecties te winnen in het Z1 met hoge punten en deed dat in de finale nog een keer. Hij liep een fantastische proef waarin geen fouten zaten. Met 69.853%, ruim 4% los van nummer 2, werd ook hij KAMPIOEN en plaatst zich voor het NK in Ermelo in het weekend van 31 augustus en 1 september.

Go-Girl DFV liep een hele mooie proef in het Z2 en behaalde een score van 66.029%. Goed voor een 2e plaats! Aan het eind van de middag moest Floor met haar de kür op muziek rijden. Ze liep een goede kür met een aantal hoogte punten, helaas ontstond hier nogal wat puntenverschil. Van 1 jury 71.125% en van de andere jury 64%. Dat bracht Floor en Go-Girl DFV op een gemiddelde (proef en kür) van 66.796% goed voor een 3e plaats!

Alle 3 paarden die zoveel plezier in hun werk hebben. Meerdere malen werd de harmonie tussen Floor en haar paarden geroemd op de protocollen.

Leerlingen van Floor wisten ook mooie resultaten neer te zetten.

Loes Passier, de allerkleinste leerling van DFV, stond na de selectiewedstrijden bovenaan. In de finale kwam er helaas wat spanning bij maar hebben ze ontzettend veel geleerd. Ze kwam met haar pony Enzo op een knappe 4e plaats in de klasse B cat. AB.

Myrthe Knol wordt met Urcha K reserve kampioen in de klasse L2 cat. DE en weet daarmee een ticket te bemachtigen voor het NK!

Belinde Gritter deed ook goede zaken! Ze werd samen met haar viertal kampioen, behaalde met Odini een 4e plaats in de klasse L2 cat. DE en met Dark Secret een 2e plaats in de klasse M1/M2 cat. C. Met Dark Secret weet ze zich te plaatsen voor het NK!

Estelle Hilbrants behaalde met Invito een knappe 6e plaats in de klasse L2 paarden en werd kampioen tijdens het verenigingskampioenschap voor RV Exloo. Waarmee zij ook mag deelnamen op het NK!