Media

Floor Vos wint CH Groningen met bijna 70%: ‘Hij doet alles voor me’ 

www.horses.nl

Met een dik persoonlijk record van 69,85% won Floor Vos vanmorgen het ZZ-Zwaar op het Stadspark in Groningen. Daarvoor zadelde ze de achtjarige Armani-zoon Fine-Tuned DFV, waarmee ze in februari dit jaar haar debuut in deze klasse maakte. In de Prix St. Georges werd het hoogste percentage bij elkaar gereden door Ellen Wynia en Chakakahn (v. Sir Donnerhall I).

“Mijn proef ging echt super fijn en we konden heel mooi foutloos rondrijden”, begint Floor Vos enthousiast aan haar verhaal. “Fine-Tuned raakt steeds meer bevestigd in de series en daar scoorden we ook hoge cijfers op. Hij mag nog aan kracht winnen in het drafgedeelte, maar ook dat gaat steeds beter.”

Goed verder ontwikkeld

De amazone bracht de donkerbruine ruin pas vijf keer eerder uit op dit niveau en nam onlangs deel aan het Nederlands kampioenschap, waar de combinatie achtste werd in de kleine finale. “De laatste weken voor en na het NK heeft hij zich een stuk verder ontwikkeld en dat kon ik nu laten zien in de proef, waardoor de scores ook weer hoger uitkwamen.”

‘Hij doet alles voor me’

Vos prijst haar geweldige paard om zijn super instelling. “Een beter karakter dan dat van hem zou ik me niet kunnen wensen. Hij is echt mijn maatje en doet alles voor me. We hebben alle klassen doorlopen en het doel is om uiteindelijk Grand Prix te starten. Zo waren we vorige week spelenderwijs al wat bezig met het hogere werk en spring hij zo vier eners. Ook toont hij aanleg voor de piaffe en passage”, aldus Vos.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl


Floor Vos M2 kampioen op Hippiade met Indiana-Linda DFV.

www.stegen.net 02-09-2018 – Floor Vos werd zaterdag bij de Hippiade in Ermelo KNHS-kampioen in het M2. De amazone uit Valthe bouwde met Indiana-Linda DFV een ruime voorsprong op. Dinja van Liere werd kampioen in het ZZ-licht, Floor van Kempen won het Z2.

Floor Vos was met haar titel in het M2 de beste Noordelijke amazone op het KNHS-kampioenschap. Ze won vrijdag al de proef en was ook in de finale een klasse apart. Met een score van 68,278% stond Vos op eenzame hoogte. Reservekampioene Mariëlle Oomen (Haghorst) kwam met Jilz tot een resultaat van 66,722%.

Floor Vos
Floor Vos werd met Indiana-Linda DFV M2-kampioen op de Hippiade.
 RICK EIBERGEN

Floor Vos rijdt de 5-jarige merrie Indiana-Linda DFV (Charmeur x Wolfgang) nu een jaar. Ze is inmiddels mede-eigenaar, samen met de fokkers, de familie Karssemeijer. ,,Mijn leerling Estelle Hilbrants heeft haar in de B gereden, daarna heb ik de merrie verder opgepakt.”

Floor: ,,Het is best snel met haar gegaan. Een week voor de selecties in Drenthe zijn we overgestapt naar het M2. Indiana-Linda DFV is een paard met een geweldige instelling. Het is net alsof ze dit al jaren doet!”


www.stegen.net – 3 januari 2018. BEILEN – Maaike ten Hoor (ZZ-licht), Laura Zwart (Z2) en Floor Vos (Z1) waren dinsdag de succesvolste deelnemers bij de afsluiting van het dressuurprogramma van Indoor Hartje Drenthe. Voor Laura Zwart was het al voor het vijfde jaar op rij dat ze in Beilen won.

Floor Vos
Floor Vos wist eerder op de dag de klasse Z1 op haar naam te schrijven. De amazone uit Valthe kwam in de ring met Go-Girl DFV en scoorde 226 punten, vier meer dan Frans van den Heuvel uit Schoonloo. Hoewel er een foutje aan haar optreden kleefde, was de 27-jarige amazone toch tevreden. ,,Go-Girl is tijdens de indoorwedstrijden altijd erg gespannen, maar het gaat steeds beter en ik krijg ook steeds meer controle over haar”, aldus Vos, die in het indoorseizoen 2016/2017 Go-Girl DFV voor het eerste onder het zadel had. ,,Op buitenconcoursen doet ze het uitstekend, maar indoor moet ze erg wennen, maar we hebben de tijd nog. Ze is nog maar zes jaar.”

Wat haar eigen proef betreft, werd op de wissel een klein foutje gemaakt. ,,Daar heeft ze nog altijd een beetje moeite mee, maar op de draf bijvoorbeeld, incasseerden we goede cijfers.” Vos, die als voorlaatste startte in de klasse Z1, was niet alleen blij met de winst, maar ook vanwege de eerste plaats in de selectiewedstrijd voor de regiokampioenschappen.

Frans van de Heuvel pakte de tweede plaats met Edith Piaff en moest die tweede plaats delen met Marrit Reusien. Ook zij kreeg 222 punten van de jury. Reusien (Dwingeloo) kwam in de ring met Jarn fan de Brinkhof.


 Floor Vos: ‘Het klassieke ongeluk is mij overkomen’.
Floor Vos - Fine Tuned DFV KNHS Indoorkampioenschappen 2016 © DigiShots

Floor Vos – Fine Tuned DFV
KNHS Indoorkampioenschappen 2016
© DigiShots

www.dehoefslag.nl – 19 april 2017. Dressuurruiter Floor Vos had een rustig dagje op stal vorige week maandag, nadat ze in het weekend met drie paarden op wedstrijd was geweest. Maar met het buitenzetten van de paarden ging het mis: de grootste goedzak van stal gaf een vreugdebok en Vos brak twee ribben op twee plaatsen. ‘Ik ben altijd heel consequent, en dan gebeurt dit met de grootste goedzak van stal.’

Vos zette haar eigen 5-jarige ruin in de paddock zoals ze dat dagelijks doet. ‘Draadje open, paard erin, omdraaien en wachten. Daarna klik ik ze pas los. Dan heb je de minste kans dat ze je raken, mochten ze alsnog wegsprinten. Ik merkte dat mijn paard fris was, dus ik was al op mijn hoede en liep sneller weg dan ik normaal gesproken doe. Maar vanaf de plek waar hij stond had hij zich al omgedraaid en mijn kant uit gebokt.’

Ambulance

Met een voet raakte hij Vos aan de zijkant van haar rug. ‘Ik dacht dat ik een schaafwondje zou hebben, maar toen ik het draadje dicht wilde doen werd alles wazig. Ik ben naar huis gestrompeld en heb mijn ouders gebeld. Die belden de huisarts en die liet een ambulance komen. In het ziekenhuis bleken mijn ribben gebroken.’

Het paard had net de week ervoor achterijzers gekregen. ‘Ik denk wel dat dat uitmaakt. Zonder had ik wellicht niks gebroken. Zo’n platte hoef komt minder hard aan denk ik.’

Pijnstillers

Vos moet drie weken rust houden en daarna kijken hoe het gaat en of ze alweer wat kan. ‘Sinds gisteren gaat het eigenlijk weer wat beter. Van dat op de bank liggen werd ik hartstikke stijf, dus ik ben blij dat ik weer een beetje op de been ben. Wel met de hulp van pijnstillers trouwens. Zonder gaat het echt nog niet.’

De ouders van de amazone, haar vriend en een voormalig stagiaire houden de stal draaiende. Op de vraag of ze van het ongeluk voorzichtiger geworden is antwoordt ze: ‘Ja dat denk ik wel. Al blijf ik erbij dat onze manier van buiten zetten de juiste is. Misschien dat mijn ribben niet gebroken waren geweest als ik een bodyprotector aan had gehad. Maar om die steeds aandoen als je de paarden buiten zet is ook zo wat. Te voorzichtig zijn is ook niet goed.’

Grondwerk

Vos benadrukt het belang van grondwerk. ‘Ik leer paarden altijd dat ze moeten wachten. Als ze te hard lopen, bijvoorbeeld terug naar stal, dan moeten ze een stapje terug. Ook met longeren pas ik dat toe. En toch is het klassieke ongeluk mij overkomen.’


Met een megascore van 77,333% won Floor Vos zondag de klasse M tijdens de finale van de DCIG bij Indoor Groningen. Ze maakte veel indruk met Fine Tuned DFV.

Floor Vos won met Fine Tuned met een monsterscore de M bij Indoor Groningen. foto: Steven Stegen

www.stegen.net – Zuidbroek, 20 december 2015. De rubriek begon gelijk al mooi, met een sterke proef van Linda Kouwenhoven met Friday. ,,Een nog jong en wat groen paard, die een vlotte en vlijtige proef liet zien”, aldus jurylid Johan Hamminga. Kouwenhoven ging met een score van 73,167% geruime tijd aan de leiding, maar werd uiteindelijk tweede.

Floor Vos eiste de overwinning op. Ze vormt met Fine Tuned DFV een aansprekende combinatie. ,,Het beel is imposant. Het paard heeft drie goede basisgangen en alles ging keurig op de muziek. Dit is een talentvol paard”, was het lovende commentaar van Johan Hamminga.


Twee zeges voor Dinja van Liere in KNHS-Subli competitie.

www.knhs.nl – Kootwijk, 14 juni 2014. Het paardensportcentrum van Gert van den Hoorn was afgelopen zaterdag het decor van de 6e wedstrijd in het kader van de KNHS-Subli competitie voor vier-, vijf- en zesjarige dressuurpaarden. Jurylid Patricia Wolters had bij de vier- en vijfjarigen een aantal fijne paarden gezien.

Bij de vijfjarigen ging de zege naar Füreina (v. Fürst Piccolo) van Floor Vos (Exloo). “Een heel mooi paard met heel veel expressie dat zich, omdat het zeer goed aan de hulpen staat,  zeer goed laat bewerken. Ook dit paard eindigde met ruim zeven procent voorsprong op de als tweede eindigende Quamtum Vis (v. Quaterback) gereden door Diederik van Silfhout (Lunteren).

4-jarigen:

 • 1) Dinja van Liere (Goes) – Fellini (v. Wynton) – 84.00%
  2) Ingrid Huyink (Stokkum) – Fame of Viberty (v. Westenwind) – 765.20%
  3) Marije van Kersbergen (Wapenveld) – Tarpania’s Farley (v. Ampère) – 75.20%

5-jarigen:

 • 1) Floor Vos (Exloo) – Fűreina (v. Fűrst Piccolo) – 81.40%
  2) Diedrick van Silfhout (Lunteren) – Quamtum Vis (v. Quaterback) – 73.80%
  3) Gayle Bosch (Alkmaar) – Eowyn (v. Ampère) – 71.60%

6-jarigen:

 • 1) Dinja van Liere – Hexagon’s Denzel (v. Zidane) – 76.20%
  2) Dinja van Liere – Hexagon’s Double Dutch (v. Johnson) – 72.60%
  3) José Manuel Vincente Guil (Leende) – Darina (v. Vivaldi) – 69.40%

Floor Vos en Catilia debuteren met zege in ZZ-Licht CH Exloo

www.stegen.net – Exloo, 19 mei 2014. Op de dressuurvelden van het CH Exloo vielen zondag veel tevreden gezichten te bespeuren. Dat was zeker het geval bij Floor Vos, die haar merrie Catilia liet debuteren in de ZZ-licht met een gedeelde eerste plaats.

Floor Vos behaalde met Catilia een score van 63,14% en deelde de overwinning met Robin Luursen met Bologna. ,,Het was een super dagje”, aldus Vos. ,,Met Fureina won ik beide L2-proeven en het debuut van Catilia was natuurlijk geweldig. Ook Filottie mocht de baan weer in na een wedstrijdpauze. Helaas wat teveel spanning waardoor ik er niet echt aan kon rijden in de proef. Maar er zaten zeker ook mooie stukken in.”

Floor Vos met Catilia.


 


Advertentie emmen thuis

Sterke winnaars in dressuurcompetitie Vlagtwedde

www.stegen.net – Vlagtwedde, 23 november 2013. Floor Vos heeft in manege De Wolverlei de dressuurcompetitie Vlagtwedde in de ZZ-licht gewonnen. De amazone uit Valthe leverde deze prestatie met Filottie.

De prijsuitreiking in de Z2.

Vos leverde daarmee een knappe prestatie, want ze liet Filottie tijdens de eerste wedstrijd van de competitie in Vlagtwedde debuteren op dit niveau. In de Z2 heerste Marjan Hooge. Zij won alle drie de wedstrijden, waarvan twee met Fulltime en eentje met Jive. Met Fulltime won ze de competitie met een score van 72,38%. Wilmer Lanning schreef de DCV in de Z1 op zijn naam. De ruiter uit Gieten presteerde opnieuw sterk met De Bonte Drie Zizo. ,,Wat een geweldig paard is het toch!”, aldus Wilmer Lanning op Facebook.

Floor Vos en Filottie vooraan bij dressuurcompetitie Vlagtwedde

www.stegen.net – Vlagtwedde, 27 oktober 2013. Floor Vos heeft zaterdag de ZZ-licht gewonnen tijdens de tweede wedstrijd van de DCV, de dressuurcompetitie Vlagtwedde. De amazone uit Valthe reed met Filottie een sterke proef en bleef de concurrentie vijf punten voor.

Floor Vos met de merrie Filottie.

Floor Vos zag haar optreden met Filottie, die bij de eerste wedstrijd in Vlagtwedde in de ZZ-licht debuteerde, door jurylid Anneke Muilwijk beloond met 231 punten. Daarmee bleef de Drentse combinatie vijf punten voor op Bronno Bloem, die met Venture aan de start kwam. ,,Het was echt “wauw”. Filottie heeft heel fijn gelopen”, aldus Floor Vos op Facebook. De derde plaats was voor Margreet van der Holt met Zo Liev met 222 punten. Daarna volgden Marloes Oosterhof (Barrichello) en Jarmilla Peterson (Woody).

paardenkrant Hardenberg

Floor Vos gooit hoge ogen op Hardenbergse Ruiterdagen.

Floor Vos tijdens de prijsuitreiking in de kantine.

www.stegen.net – Hardenberg, 27 juli 2013. Floor Vos heeft de afgelopen dagen prima gepresteerd tijdens de deels verregende Hardenbergse Ruiterdagen. Zo won de amazone uit Valthe beide ZZ-zwaar proeven met haar paard Fitroit.

De Drentse combinatie was in beide proeven een klasse apart en won met 434 en 440 punten met ruime voorsprong. Door de hevige regenval was de organisatie genoodzaakt de rubriek een uur stil te leggen. De tweede prijzen waren voor Dagmar van ‘t Land (Bling Bling) en Miranda Trip (Sth’s Wiebe).

Vier proeven zes prijzen voor Floor Vos

www.1pknoord.nl – Exloo, 19 juni 2013. Een dominante dame is Floor Vos. Vos heerste met harde hand op dressuur in Exloo op 19 juni. Ze nam deel in het M1/M2 en het Z1/Z2 en won alles en had ook nog twee tweede prijzen. Een optimaal resultaat dus. Vos begon haar geseling van haar tegenstanders in het M1/M2 met Bo-nea. In de eerste proef stapte de combinatie resoluut richting het oranje lint met 194 punten. Orsolya Wunnink heeft een voorliefde voor rode linten en werd met 188 punten tweede met Damiani Di Oro terwijl plek drie was voor Theresa ten Have met Smaragd en Nathalie Regenbogen met Balloriena. In proef twee kwam er zelfs een 200 punten op het scorebord voor Vos en ook nu was het Wunnink met het rode lint met 188 punten. Ten Have werd derde met 183 punten. In Het Z1/Z2 had Vos twee paarden en was de dominantie nog groter. In de eerste proef won Floor Vos met Filottie en 222 punten. Met Catilia werd ze tweede met 212 punten en de grootste kruimel van de dis die Vos overliet was voor Wendy Santing met Bacardi en 208 punten. Proef twee bood toch wat verandering. Nu was het met Catilia en 221 punten dat Vos won. Tweede was ze met 212 punten met Filottie en nu ging plek drie met 211 punten naar Lilian Mulder met Reitland’s Rinaldo Go For Gold.

Paardenkrant Emmen 12 juni

Subtop Emmen: Dubbel winst voor Vos.                                                               www.paardensport.nu + www.dehoefslag.nl – Emmen, 9 juni 2013. Floor Vos deed afgelopen weekend goede zaken in Emmen. De amazone stuurde donkerbruine krachtpatser Fitroit (v. Fidermark) naar dubbelwinst in het ZZ-Zwaar. De behaalde percentages van 65,71% en 64,14% waren telkens net te veel voor Trea Mulder-Dolsma, die een tweede en derde plek bemachtigde met Brinkhof’s Zaira. Het algemene beeld van de ZZ-Zwaar deelnemers was gemiddeld, iets minder dan de helft van de combinaties ging met een winstpunt naar huis.

Artikel de Paardenkrant Eext 19 mei ZZ-Zwaar

‘Echte amazone’ Floor Vos zet fijne rit neer met Fitroit in ZZ-Zwaar.                         

www.1pknoord.nl – Eext, 19 mei 2013. Een mooie overwinning voor ‘vrouw in vorm’ Floor Vos was er in Eext op 19 mei in het ZZ-zwaar. Na haar rit met Fitroit ging het raampje open bij jury Rita van der Meulen – van der Engel en onder het laten rondgaan van de droppot vertelde het jurylid al dat ze een ‘echte amazone’ aan het werk had gezien. Dat bleek ook uit de uitslag, want Vos won met haar paard met een mooie score van 65,29 procent van Van der Meulen en collega jury Thea Vermunt – Ederveen. “Floor Vos weet een proef aan elkaar te rijden”, leggen beide juryleden uit. “Ze rijdt van punt naar punt. Het is een sympathieke verschijning in de baan met goede bewegingen en houding. Punt van aandacht is dat het nog meer bergop kan.” Floor Vos was zelf ook tevreden. “Het ging goed. Fitroit was iets mat, het kan nog wat scherper. De galop ging vandaag heel goed, in de draf mag nog wat meer expressie. Het hele concours in Eext is eigenlijk heel fijn verlopen. Ik heb een fijn weekend”, lacht de amazone. Tweede werd Laura Zwart met Vince. De Fochteloose deed met 64,86 procent weinig onder voor de winnares. “Laura Zwart toonde een fijn gereden proef. Vince is een fijn bewegend paard. Een lekker elastisch paard die door Laura met lossigheid wordt gereden.” Trea Mulder-Dolsma stak ook in prima vorm en kon met haar Brinkhof’s Zaira of te wel Zaartje een derde plek halen met 63,14 procent. “Een mooie proef en fijn over de benen gereden. Het zou nog net wat constanter in de afwerking kunnen.” In proef twee vielen Zwart en Vos op de plaatsen vier en vijf net buiten het podium, waar Mulder zich als derde wel op handhaafde met 62,43 procent. De zege ging naar Roos Kolkman met Hermes Douwe en 62,86 procent. Tweede werd Annet Koning-van der Velde met haar Sebastiaan R die pas over zijn naar deze klasse en nu al voorin meedoen en 62,57 procent toonden.

www.dehoefslag.nl – Eext, 19 mei 2013. In de ZZ/Z 37 won (65.29%) Floor Vos met Fitroit (v. Fidermark). De Drentse, die een eigen stal heeft waar ze ondermeer jonge paarden opleidt en lessen geeft, rijdt Fitroit voor de familie ten Heuvel. ‘Fitroit kan best snel spanning opbouwen, maar het lukt steeds beter die te laten afvloeien. In de eerste proef liep ze fijn, waarbij vooral de galoponderdelen goed uit de verf kwamen. In de tweede proef was ze wat minder scherp op mijn hulpen. Ik was heel tevreden hoor. Het was helemaal een topweekeinde want in de Z1 en Z2 wonnen mijn paarden ook al prijzen’, kijkt Floor Vos terug. Roos Kolkman van stal Hermes nam met de Fries Hermes Douwe (v. Rypke) in de ZZ/Z38 het oranje lint (62.86%) mee naar stal. (AvdH)

www.stegen.net – Eext, 19 mei 2013. In de ZZ-zwaar imponeerde Floor Vos. Zij won de eerste proef met Fitroit, gevolgd door Laura Zwart met Vince en Trea Mulder met Brinkhof’s Zaira. Vos werd in de tweede proef vijfde en zag de zege naar Roos Kolkman met Hermes Douwe gaan (62,86%). Annet Koning werd tweede. In de eerste proef liep het niet lekker met Sebastiaan R, maar ze nam knap revanche en eindigde op 62.57%.

Floor Vos blijft hoog scoren.
www.1pknoord.nl – Assen, 3 maart 2013. Met 233 punten kon Floor Vos op 3 maart in Assen weer eens van zich doen spreken. De Drents kampioene liet een uitstekende verrichting zien met haar Fitroit. Dermate goed dat ze de eerste prijs in ontvangst mocht nemen. Dagmar Van ’t Land wist Bling Bling ook fijn voor te stellen en kreeg 227 punten en met 223 punten werd Savannah Pieters de goede nummer drie met Zodea.

Floor Vos super tevreden over M2 titel.                                                               www.1pknoord.nl – Exloo, 9 februari 2013. “Ik was super tevreden over de prestaties van Catilia in de klasse M2”, lacht Floor Vos na het Drents kampioen M2 op 9 februari in Exloo. “Ik rijdt haar nog maar een paar maanden en we stomen mooi door, na het Nederlands Kampioenschap wil ik haar graag in het Z1 gaan starten. Catilia (Obelisk x Redford) is van de familie Veneman uit Tweede Exloermond. Ik ben erg blij dat er van die leuke paarden bij mij in training staan. Sinds 2010 run ik mijn eigen dressuurstal. Ik houdt mij bezig met het trainen en uitbrengen van paarden, daarnaast geef ik veel lessen. Ook in het ZZ-Licht heb ik boven verwachting gepresteerd met Fitroit. Met dit paard van de familie Ten Heuvel uit Fluitenberg was ik tweede en liep vooral de Kür erg goed.” In Exloo won vos de titel met 66,17 procent, maar had ze daarbij nog een flinke kluif aan Mariska Toet die met Boyd tot 66 procent kwam. Derde werd Trea Nieboer met Amoristo en 63,17 procent.

Klik hier voor een leuk artikel over Floor en haar prestaties tijdens de Drentse Indoor Kampioenschappen 2013 in de Paardenkrant

Klik hier voor het artikel dat gepubliceerd is in de Week in Week uit

Drentse dressuurtitels naar Trea Mulder en Marjan Hooge.                                www.stegen.net – Exloo, 9 februari 2013. Trea Mulder heeft in het Hippisch Centrum Exloo de Drentse indoor dressuurtitel in de ZZ-licht in de wacht gesleept. De amazone uit Dwingeloo zegevierde met een minimale voorsprong met Brinkhof’s Zaira. Mulder was over de twee proeven de constantste deelnemer, maar wist geen van beide proeven te winnen. De geroutineerde amazone eindigde in zowel de reguliare proef als de kür als tweede. Daarmee wist ze in het klassement Floor Vos met Fitroit net voor te blijven. Vos wist in de kür een flink gat te slaan, maar de overwinning van de amazone uit Valthe in deze proef op muziek was net niet voldoende om te de titel te bamchtigen. Minder spannend was het in de Z2, waarin Marjan Hooge met Fulltime onbedreigd wist te winnen. De combinatie uit Ees was op beide onderdelen duidelijk de sterktste. Hooge viel op door haar preciese manier van rijden, de mooie verruimingen en het foutloos afwerken van de proef. Hester Bischot werd verrassend tweede. Ze wist met haar schimmel Trovador Raposa vooral in de kür te imponeren. Larissa Molenkamp reed haar mooie vos Whiskey naar de derde plaats. In de Z1 ging de titel naar Veronique Roerink met Calibre (v. Dreamcatcher). Met een prima score van 66,18% was de amazone van PSV De Drentse Hooglanden één van de weinige lichtpunten in deze klasse. Nicky Snijder van de RV Staphorst pakte met 60.59% met Kalshoven Armani de tweede plaats. Snijder had een goede dag, want hij werd eerder op de dag al kampioen in de M1 met Catwalk.

Floor Vos werd met Catilia kampioen in de M2. ©Steven Stegen

Floor Vos werd met Catilia kampioen in de M2. ©Steven Stegen                                       Floor Vos was terecht trots op haar bahaalde titel in de M2. Ze moest met Catilia alle zeilen bijzetten, maar wist Mariska Toet met Boyd toch net achter zich te laten. Floor Vos: ,,Ik rijd dit paard nog maar een paar maanden. Ik ben er mee in de M1 begonnen en het stoomt lekker door. Ik ben ontzettend tevreden, ook over hoe het met mijn stal gaat”, aldus de amazone uit Valthe.

Laura Zwart fractie beter met goed bewegende Vince dan Floor Vos.                   www.1pknoord.nl – Exloo, 24 januari 2013. Met drie juryleden was in de beoordeling uiteindelijk Laura Zwart twee punten beter dan Floor Vos en had Zwart heel dichtbij ook de nummer drie van de uitslag onder het zadel bij ZZ-licht in het kader van de Hippische Week Exloo. Een zeer spannende strijd dus tussen beide topamazones en aangezien de rubriek ook telde als selectie voor het Drents kampioenschap kan men ook bij die gelegenheid zich verheugen op wederom een titanenstrijd. Juryleden bij C mevrouw Hollander, bij H mevrouw Muilwijk en bij M mevrouw Rozemeijer zetten na het optellen en aftrekken van de punten de rit van Zwart met Vince als beste in de boeken. “De proef was heel mooi afgewerkt. Laura reed strakke lijnen Dit telde eigenlijk voor de eerste drie in de uitslag. Vince blonk vooral uit in de beweging. Vooral de middengangen waren erg mooi”, vertellen de dames juryleden aan de stamtafel na afloop. Met 66,76 procent werd Zwart op het schild gehesen.
Floor Vos kon de goede vorm van Fitroit ook in deze proef naar voren laten komen en was met 66,57 procent dichtbij. “Floor Vos reed heel correct en heel mooi constant. Het was een harmonieus en vriendelijk geheel en met kwaliteit gereden. Her en der was er een klein aanleuningsprobleempje.”
Zwart bezette met 65,43 procent met Zandokan Smh eveneens plek drie. “Een hele sjiek paard, maar net iets minder in de uitstraling als de eerste twee. Ook nu een mooie constante proef die ook mooi werd afgewerkt”, besluit het jurytrio in Exloo hun oordeel.

Mooie winst Floor Vos.
www.1pknoord.nl – Assen, 5 januari 2013. Floor Vos wist haar Catilia uitstekend te motiveren voor een M2 opdracht in Assen op 5 januari en reed naar prima 204 punten en de winst. Met 194 punten kon ook Iris Visser bogen op een prima prestatie met Attitude en derde werd Wia Bezu die met Wupora een 183 punten proef toonde.

Floor Vos op dreef met Catilia. 
www.1pknoord.nl – Staphorst, 1 december 2012. Op 1 december kon Floor Vos in het M2 in Staphorst met vlag en wimpel het M2 op haar naam schrijven met Catalia en een resultaat van 194 punten. Hennie Zunnebeld-van Putten wist met 185 punten voor Candy-rosa tweede te worden en de derde plaats was voor Jacco Doornwaard met Argon en 184 punten.

Floor Vos weet tweede ZZ-licht start om te zetten in winst. 
www.1pknoord.nl – Roden, 11 november 2012. Het is nog een prille ZZ-licht combinatie, maar wel een combinatie die er direct staat. In Roden op 11 november kon Vos haar Sint Maarten tas open houden voor 220 punten en een oranje lint met haar Fitroit. “Dit was de tweede keer dat ik met Fitroit ZZ-Licht startte en ze deed echt super ha…ar best”, vertelt de inwoonster van Valthe. “Wel hadden we hier en daar wat last van spanning, maar grote fouten maakten we niet. Ik rij deze merrie nu vanaf april dit jaar voor Suzan ten Heuvel en we worden steeds meer een combinatie. Het is een sensibele merrie en wordt daardoor snel wat gespannen, maar als ik haar het vertrouwen kan geven dan gaat ze er voor. Ze scoort vooral op de galoponderdelen, de pirouettes gaan steeds beter en ze springt super wissels. In de drafonderdelen mag ze zich nog wat meer ontspannen, maar ook hierin zit elke wedstrijd een stukje verbetering.” Het bracht Vos de winst net voor Marielle Kamping die met O.o tot 219 punten kwam en de zich steeds beter manifesterende Savannah Pieters met Zodea en 216 punten.
Bijna kwam daar nog een M1 oranje lint bij. Vos presenteerde hier Catilia voor 206 punten, maar zag de thuisfavoriet Margreet Rijpma met Braveheart dit nog overtreffen met 209 punten en derde was Truusje Smeding met haar Baron en 205 punten. “Catilia rijd ik nog maar 2 maanden en het is een ontzettend fijn paard, die heel graag voor me wil werken. Ook deze merrie is erg sensibel, maar zo mag ik ze graag hebben. We hebben nog maar een paar M1 wedstrijden gereden en scoren elke keer hoge punten, binnenkort zal ik haar dan ook in het M2 gaan uitbrengen. Ik rij dit paard voor Ingmar Veneman. Over de proef in Roden was ik erg tevreden, we maakten geen fouten en ze bleef tot het einde aan toe super bij de les”, aldus Vos.

Floor Vos wint klasse Z2 tijdens Regiokampioenschappen Drenthe.                        www.1pknoord.nl – Emmen, februari 2012. In de Z2 trok Floor Vos de lijn van vorig jaar moeiteloos door. Een jaar geleden werd de amazone uit Valthe Z1-kampioen met Zimba Li (v. San Liberty), nu was de aansprekende en fris ogende combinatie de beste in de Z2. Vooral in de kür nam het duo afstand van de concurrentie. ‘Ik kon er heel fijn aan rijden en fouten zaten er niet in. Ik vond het heel goed gaan’, aldus Floor Vos.

Minstens zo blij was Trea Mulder-Dolsma met haar tweede plaats op Brinkhof’s
Zaira. De achtjarige merrie werd in de draf wat te diep en liet daardoor punten
liggen. ‘De tweede plaats is boven verwachting, ik ben er erg blij mee, zeker
omdat we nu ook naar de Indoorkampioenschappen mogen”, aldus Mulder.

Pech was er voor Ina Beuving, die tot twee keer toe haar kür met Koopplein Valladol
moest afbreken omdat de muziek in de baan haperde. Na de eerste hapering mocht
ze van de jury haar proef overnieuw rijden, maar ook toen staakte de muziek
weer, waarna Ina de proef maar uitreed, maar wel slechte punten kreeg voor dit
onderdeel. Het vreemde aan de zaak was dat de muziek in de kantine gewoon
doorspeelde. ‘Natuurlijk baal ik enorm. Ze werken met twee versterkers en
blijkbaar kan de ene versterker bepaalde muziekpassages niet aan. Ze zeggen nu
dat het aan mijn CD ligt, maar die heb ik echt thuis uitvoerig getest’, aldus
Beuving.

Trea Mulder weet Floor Vos te weerstaan.
www.1pknoord.nl – Bronneger, 9 januari 2012. Floor Vos toont week na week op elk niveau uitmuntende proeven. De jonge Drentse amazone weet met grote regelmaat haar verzameling oranje linten verder uit te breiden en had in Bronneger op 9 januari haar zinnen gezet op een nieuw lintje in het Z1. Dat lintje kwam er, maar niet in de door Vos gewenste kleur. Ze deed wel een prima poging en werd met haar Zimba Li gewaardeerd op 213 punten. Trea Mulder-Dolsma was deze dag echter simpel weg beter. Haar rit met Brinkhof’s Zaira kon de jury nog meer bekoren dan de rit van Vos en Mulder ging met 217 punten huiswaarts.

Floor Vos dubbelt in Emmen.
www.1pknoord.nl – Emmen, 27 december 2010. In zowel het Z1 als het Z2 stond op 27 december de naam van Floor Vos het hoogst in de uitslagen bij de dressuurwedstrijd in Emmen. Met Ravel scoorde Vos 219 punten in het Z2 en dat was goed voor de winst en daar konden zelfs combinaties als Loes Corsel met Thamar, 216 punten en op plek drie Richella Hertzig met O’Neill geen verandering in brengen.
Floor Vos pakte haar tweede oranje lint met Zimba in het Z1. Met 218 punten bleef ze voor op twee combinaties met 210 punten. Ramona Duursma nam met Wodulia plek twee in en derde werd Monique van Boven.

Nederlandse dressuurtitels voor Floor Vos en Astrid Reinders.                               www.stegen.net – Ermelo, 14 september 2008. Floor Vos en Astrid Reinders hebben tijdens de Hippiade in Ermelo de Noordelijke eer prima verdedigd. Astrid Reinders uit Beilen werd kampioen in de L2-dressuur en Floor Vos uit Valthe greep de kampioenssjerp in de M2. De Brabantse ruiter Arthur van Rooy won zowel de Z1 als de Z2. Bij het springen waren er geen kampioenen uit het Noorden. Ook hier heerste Brabant, in de persoon van Wim Derks. Hij won zowel de klasse M als de ZZ.

Astrid Reinders zorgde voor een spannende ontknoping in de L2-dressuur. In de finale ontliepen de deelnemers elkaar maar heel weinig. Reinders behaalde met Zolinde 402 punten, tegen 401 voor de als tweede geëindigde Shanna Alderliesten met Vajnic.

Floor Vos werd M2-kampioen met Fisherman's Voice. ©Roland Hitze

Floor Vos wist in de M2 wel een duidelijke voorsprong te pakken. Met Fisherman’s Voice stond de 19-jarige amazone bij beide juryleden aan kop en behaalde ze een totaal van 410 punten. Corina Verbocht werd tweede met Windfield met 401 punten.