Floor Vos

      My beautiful picture     My beautiful picture      My beautiful picture

Floor, geboren op 21 januari 1989 te Valthe kreeg toen zij vier jaar oud was haar eerste pony, de ondeugende shetlander Betsy. Na vele lessen van haar moeder Loes Vos, werd ze lid van Ponyclub Exorva te Exloo. Vanaf haar zesde jaar ging zij wedstrijden rijden, in zowel dressuur als springen. Ze heeft tot en met de klasse M gesprongen. Uiteindelijk ging haar voorkeur toch uit naar de dressuursport.

Floor wist meerdere paarden en pony’s op te leiden tot en met de klasse ZZ-Licht en de Subtop. Ze behaalde vele regionale en nationale titels. Inmiddels heeft ze 20 regionale kampioenschappen op haar naam weten te schrijven.

Op twaalfjarige leeftijd ging ze naast het pony rijden over op haar eerste paard, de KWPN ruin Naciënte (Hinault x Nooitgedacht). Naciënte was zeer sensibel, maar met veel geduld en doorzettingsvermogen heeft ze vele successen met dit paard behaald. Ze heeft met Naciënte de klasse ZZ-Licht bereikt, daarnaast heeft ze hem een aantal keren succesvol bij de Junioren gestart. Naciënte werd verkocht door de familie Vos aan een amazone in Italië.
Na Naciënte kreeg Floor meerdere jonge dressuurpaarden tot haar beschikking die zeer goed deelnamen aan de nationale wedstrijdsport en kampioenschappen.
Één van deze paarden was de vier jarige KWPN ruin Tornaxs (Cabochon x Le Val Blanc). Floor is met dit paard begonnen in de klasse L. Ze heeft dit paard succesvol opgeleid tot en met de Lichte Tour/Intermediare 1, daarnaast bracht zij Tornaxs uit bij de Young Riders. Januari 2009 werden zij opgenomen in het B kader voor Young Riders, 4 maanden later werden zij opgenomen in het A kader voor Young Riders. Met Tornaxs behaalde Floor zowel nationale als internationale successen. Ook op kampioenschappen waren zij zeer succesvol.

Floor heeft ervaringen opgedaan bij Johan Hinnemann en Coby van Baalen. Beide zijn Olympisch Grand Prix ruiter en trainers van internationaal niveau.

In het jaar 2008 heeft Floor haar Internationale Instructeurs Paspoort behaald tijdens de opleiding Masterclass te NHB Deurne. Daarna volgde zij de opleiding Specialist Instructeur Masterclass en slaagde hiervoor in het jaar 2009. Met deze opleidingen is zij zich naast het paardrijden ook gaan richten op het lesgeven van ruiters en amazones op alle niveau’s, van jong tot oud. Ook is zij trainer bij het Jeugd Stimulerings Plan (JSP) van Drenthe.

Sinds januari 2010 runt Floor haar eigen Dressuurstal. Hier houdt zij zich bezig met het opleiden en uitbrengen van paarden, het lesgeven, in en verkoop, begeleiding, het organiseren van trainingsdagen en het geven van dressuur clinics en proefgerichte trainingen. Op dit moment heeft zij meerdere talentvolle jonge paarden en is zij actief op internationaal niveau.

IMG_4520Floor 21      IMG_5633